Problems with battery indicator in i5500 shutting off phone.

Information about smartphones;
development of housings, electronic circuits, sensors, ...
agbjarn
Beiträge: 3
Registriert: Sa 12. Apr 2014, 22:41

Problems with battery indicator in i5500 shutting off phone.

Beitragvon agbjarn » Sa 12. Apr 2014, 23:05

Good day!

We are installing MobileWebCam in Model Airplane Airfields in Iceland. One is already installed as a test, and another will be ready in a few days.

The GSM used is Samsung i5500.
Works well, except one problem:

The problem is as follows:
The charge indicator on the phone display, and the charge indicator on the pictures stored on OpenWebCam becomes progressively lower and lower, although the voltage of the lithium GSM battery remains correct (3.9 volts). The indication starts at about 60% and then decreases during the next week or so until the GSM switches off.

If I measure the battery voltage after the phone switches off, then it is OK at 3.9 V, and if I switch on the phone the battery indicator shows immediadely about 60%.

It is as there is some software counter operating and decreasing the battery indicator slowly, although the battery voltage is OK. It may be baecause the battery is charged directely, but not through the phone's charging system.

The test setup at the airfield is http://www.agust.net/rc/webcam/
The plan is to install MobileWebCam units at all model airplane fields.
(This URL will be changed after the test).

Any ideas how to solve this?

Regards

Agust

Kabelitz
Beiträge: 412
Registriert: Fr 5. Aug 2011, 12:09

Re: Problems with battery indicator in i5500 shutting off ph

Beitragvon Kabelitz » Mo 14. Apr 2014, 06:17

Hello,

thank you for information.
I am sorry, i do not have an idea how to solve this problem.
Did you remove or stop all other apps?
Best regards
Holger

agbjarn
Beiträge: 3
Registriert: Sa 12. Apr 2014, 22:41

Re: Problems with battery indicator in i5500 shutting off ph

Beitragvon agbjarn » Mo 14. Apr 2014, 12:21

Thank you for your answer Holger.

I will try other settings in the MobileWebCam app. I think other apps are not running.

I will report back if I find what is causing this behaviour.

It seems that other people are using this camera for MobileWebCam, probably without problems, so something is probably wrong with my setup.

This is a great app and my areomodelling friends seem to like it much :)

Best regards

Agust

Dirk
Beiträge: 1
Registriert: Fr 13. Jun 2014, 17:45

Re: Problems with battery indicator in i5500 shutting off ph

Beitragvon Dirk » Mo 16. Jun 2014, 11:07

Hi,

having same problem here.

Did you find the reason ?

bouton
Beiträge: 1
Registriert: Do 24. Nov 2016, 18:46

Re: Problems with battery indicator in i5500 shutting off phone.

Beitragvon bouton » Do 24. Nov 2016, 18:50

Hello!

I have just the same problem!
Did you succeeded to solve it?


Zurück zu „Hardware“

Wer ist online?

Mitglieder in diesem Forum: Bing [Bot] und 0 Gäste